Wordpress

WordPress is het meest gebruikte CMS in de wereld. Het is zo populair omdat het een open source CMS is die erg makkelijk te gebruiken is. Je hoeft dus geen echte computer nerd te zijn om op deze manier een website in elkaar te zetten. Daarnaast zijn er talloze gratis plug ins te vinden die jouw website erg goed maken. Maar let op! Omdat WordPress een open source CMS is, betekent dit ook dat hackers er makkelijk bij kunnen. Zij kunnen bijvoorbeeld geĆÆnfecteerde plug ins maken die jij dan vervolgens op je site installeert. Hackers kunnen vervolgens je site binnen dringen en je veel geld kosten.

Hier zijn wat tips om jouw WordPress website veilig te houden:

  • Maak altijd voor je een nieuwe plug in installeert een goede back up. Zo kun je altijd weer terug naar de oude versie van je website en hoef je niet het risico te lopen helemaal offline te moeten.
  • Kies een lang en niet makkelijk te achterhalen wachtwoord voor je wordpress inlog.
  • Zorg dat je goed kijkt hoelang een plug in al bestaat, hoeveel downloads het heeft en wie deze gemaakt heeft. Je kunt snel een indicatie krijgen of het veilig is of niet op deze manier. Je kun ook even op Google kijken of de plug in veilig is.

Laat een reactie achter