oxbit.nl-Conversie omptimalisatie

Google werkt met een groot algoritme. Het is ontwikkeld zodat Google de websites kan beoordelen op relativiteit over een bepaald onderwerp. Er zijn ontelbaar voor zoekopdrachten en Google kan voor al deze zoek opdrachten een resultaat maken. Het gaat er dus om hoeveel informatie jij hebt op je website dat een zoeker nuttig vindt. Heb jij dus een website waar jij een heel stuk hebt staan over India als vakantieland. Zal een gebruiker die zoekt ‘India’, jouw website eerder tegenkomen dan een website die gaat over schoenen. Zo rankt Google dus alle websites per onderwerp en bepaalt het op deze manier de volgorde van de zoekresultaten. Dus als je slim bent en op een bepaald onderwerp gevonden wilt worden. Zorg jij er dus voor dat jouw website interessante content bevat voor Google. Dit begrip heet SEO (Search Engine Optimalization).

Penalty

Dus stel jij hebt een website en wilt ervoor zorgen dat jij op een zoekwoord hoog ‘rankt’. Dan gebruik jij in je tekst gewoon heel vaak het zoekwoord, toch? Fout! Dit moet je dus absoluut niet doen. Want Google wil het liefst niet dat mensen SEO gebruiken. Omdat je op die manier het algoritme probeert te manipuleren. Dus als Google ziet dat jij heel vaak hetzelfde zoekwoord in je tekst gebruikt, hebben ze door dat jij hun voor de gek wilt houden. Als dit gebeurt krijg je een zo gehete penalty. Dit betekent dat jij niet langer vindbaar bent binnen google en je dus alleen nog maar via andere website te vinden bent of als mensen in een keer de url van jouw website in typen. Zo’n penalty kan je dus onwijs veel geld kosten.

Hoe moet het dan wel?

Varieer in je woorden, gebruik synoniemen en zorg ervoor dat je tekst goede inhoud bevat. Zo heeft Google niet de indruk dat jij per se op zoek bent naar een hoge positie en krijg je betere waarderingen. 

Laat een reactie achter