Wat is Google Search Console

Kortgezegd is Google Search Console een gratis dienst van Google waarmee je als eigenaar / beheerder van een website de aanwezigheid van de website binnen de zoekresultaten van Google controleren en bijhouden. Het staat ook wel bekend als ‘Webmaster tools’.

Waarvoor kun je Google Search Console allemaal gebruiken?

  • Communicatie kanaal Google Search Console is de belangrijkste en officiële manier waarmee Google communiceert met individuele website eigenaren. Als je een account hebt, kan Google je informatie sturen over bijvoorbeeld problemen met de site, errors en zelfs ‘Penalty’s’. Het werkt ook andersom, je kan op deze manier ook via beperkte manieren Google contacteren.
  • Prestatie dashboard Jouw GSC staat vol met bruikbare informatie over hoe je website presteert in de zoek resultaten. Je kan er van alles op zien, van mobiele zichtbaarheid tot aan de zichtbaarheid en het verkeer dat naar je website leidt. Op GSC kan je precies zien wanneer, waar en hoe je site zichtbaar is op Google.
  • Data centrum Het meeste van je GSC kan worden geïntegreerd en gedeeld met andere systemen zoals Analytics en Yoast. Dit betekent dat je dus, als je met bijvoorbeeld Yoast werkt, je de data van GSC direct in je website kan laten integreren. Dit maakt het een stuk makkelijker om fouten en analyses te ontdekken of doen.

Het prettige aan dit hele systeem is dat het erg makkelijk is en helemaal gratis is, je hoeft namelijk alleen maar een Google account te hebben om gebruik te maken van deze dienst. Het is een erg geliefd systeem onder de SEO specialisten omdat het duidelijk de statistieken van een website doorgeeft en je direct contact hebt met Google. Dus als er iets mis is met de website je direct bericht krijgt van Google. Ook is het handig omdat het gemaakt is voor SEO, je kan het namelijk met een klik allemaal in andere programma’s zetten.

Laat een reactie achter